BİTKİ |
DAMLAMADAN L/1000 m² |
YAPRAKTAN ml/100 L su |
UYGULAMA |
Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan vb.) |
2-4 |
150-300 |
Şaşırtma sonrası ve çiçek öncesi 1 uygulama. |
Patates, soğan, lahana, havuç, kabak |
1,5-2 |
100-150 |
Şaşırtmadan sonra 3 uygulama. |
Kavun, karpuz |
3-5 |
150-250 |
Şaşırtma sonrası ve çiçeklenme öncesi 1 uygulama yapılır. Bitkideki hasat sonuna kadar en az 2 uygulama. |
Çilek, fındık |
3-5 |
150-250 |
Çiçeklenme öncesi 1 uygulama. Hasat sonuna kadar en az 3 uygulama. |
Tütün, mısır, şeker pancarı, zeytin |
2-3 |
150-250 |
Hasat sonuna kadar 20-25 gün ara ile 3 uygulama. |
Pamuk |
1-2 |
150-200 |
Vejetatif gelişme başlangıcından itibaren 2 uygulama. |
Narenciye ve meyve ağaçları |
1,5-3 |
150-200 |
Çiçeklenme öncesi ve sonrası en az 3 uygulama. |
Bağ |
1,5-3 |
100-150 |
Vejetatif gelişme başlangıcından itibaren en az 2 uygulama. |
Süs bitkileri |
1-2 |
100-150 |
Şaşırtma sonrası 2 uygulama. |