ÜRÜNLERİMİZSpesifik ÜrünlerFOLIACON 22

BİLEŞİMİ w/w g/L
Toplam Azot (N) % 8,8 132
Nitrat Azotu % 8,8 132
Kalsiyum Oksit (CaO) % 10 150
Bakır (Cu) (EDTA ile Şelatlı) % 0,002 0,03

FOLIACON 22

FOLIACON 22, kalsiyum yetersiz alınmasından kaynaklanan fizyolojik bozuklukların, çevresel zor koşulların (susuzluk, tuzluluk) ve aksamaların engellenmesinde kullanılır. Kalsiyum bileşimi osmotik basıncı düzenleyerek bitki içerisinde hızlı hareket etme özelliğine sahiptir. Kalsiyum (Ca) bitki tarafından eşzamanlı alınır.

FOLIACON 22, transplantasyon (şaşırtma) sonrası sebzelerde “başlatıcı” görevini üstlenir. Doku dayanıklılığını ve sıklığını arttırır. Domates, biber, patlıcanda meyve uç çürüklüğünü (çiçek burnu çürüklüğü) önler. Hıyarda, kavunda, karpuzda yaprak ucu yanıklığını önler. Pamukta tarak dökümüne karşı etkilidir. Taraklanma döneminde FOLIACON 22 kullanılması, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan tarak dökümlerini minimum seviyeye düşürür. Bağda, salkımda uç kurumasını (rachis nekrozu) önler. Karanfilde kaliks çatlamalarını önler, sapı kalınlaştırır. Kalsiyum (Ca) kaynağı olarak, dengeli bir yaprak ve meyve büyümesini sağlar, sertlik, renk ve meyvelerin raf ömrünü arttırır. 

FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
pH (%1 solüsyon w/w) 6
E.C. (1 g/L) 828 µS/cm
Yoğunluk (20 °C’de) 1,5 g/ml
Renk Şeffaf Yeşil


UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI
BİTKİ DAMLAMADAN L/1000 m² YAPRAKTAN ml/100 L su UYGULAMA
Sebzeler 1,5-3,5 200-300 Vejetatif gelişme ve meyve genişleme döneminde
Bağ, Narenciye, Zeytin 1,5-3,5 200-400 Vejetatif gelişme ve meyve genişleme döneminde
Meyve Ağaçları, Fındık, Antepfıstığı 1,5-3,5 200-400 Vejetatif gelişme ve meyve genişleme döneminde
Şeker Pancarı, Patates, Ayçiçeği, Yerfıstığı, Kimyon 1,5-3,5 150-250 Vejetatif gelişme ve meyve genişleme döneminde
Süs Bitkileri 1-2 100-150 Budamadan sonra
Pamuk --- 100-150 Taraklanma döneminde 1-2 uygulama
Hububat --- 100-150 Kardeşlenme sonu sapa kalkma başlangıcında 1 uygulama