Kalsiyum Nitrat Çözeltisi (Yapraktan Uygulama İçin)
| FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
|---|---|
| pH (%1 solüsyon w/w) | 6 | 
| E.C. (1 g/L) | 828 µS/cm | 
| Yoğunluk (20 °C’de) | 1,5 g/ml | 
| Renk | Şeffaf Yeşil | 
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | ||
|---|---|---|
| BİTKİ | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA | 
| Meyve ağaçları, bağ, antep fıstığı, fındık | 200-300 | Meyve tutumu olup gözle görülebilir büyüklüğe gelince ilk uygulama yapılır. Aralıklarla 2-3 kez tekrar edilir. | 
| Şeker pancarı, patates, yer fıstığı, ayçiçeği, kimyon | 200-250 | Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2 uygulama. | 
| Hububat | 250-300 | Kardeşlenme başlangıcında kullanılır. | 
| Pamuk | 150-250 | Taraklanma döneminde 1-2 uygulama. | 
| Domates, biber, kavun, karpuz, salatalık, vb. | 200-250 | Gelişme süresince 2-3 kez. |