BİTKİ |
YAPRAKTAN ml/100 L Su |
UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) |
50-100 |
Şaşırtılan sebzelerde şaşırtmadan önce, 10 gün sonra, ilk meyveler oluşurken ve meyvelerin büyümesi sırasında olmak üzere 3-4 kez kullanılır. Diğer sebzelerde bitkiler 5-6 yapraklı iken çiçeklenmeden önce ve meyveler oluşurken 3 kez kullanılır. |
Meyveler |
50-70 |
Çiçeklenmeden önce, meyve tutumu başlangıcında ve 15-20 gün sonra. |
Kavun, karpuz |
50-70 |
Çiçeklenmeden önce 1 uygulama yapılır ve 15 günde bir tekrarlanır. |
Çilek |
50-70 |
Çiçeklenmeden önce 1 uygulama. Hasat sonuna kadar 3 uygulama. |
Şeker pancarı ve Soya fasulyesi |
60-80 ml/da |
Bitkiler 6-7 yapraklı olduğunda. |
Pamuk |
40-50 ml/da |
Çiçeklenmeden önce ve 1 ay sonra. |
Narenciye ve meyve ağaçları |
40-50 |
Çiçeklenme öncesi, meyveler 2-3 cm çapına geldiğinde ve 3 hafta sonra. |
Bağ |
50-70 |
Çiçeklenme başlangıcında, meyve tutumunun sonu ve koruk döneminde. |
Süs bitkileri |
50-100 |
Bitkilerin büyüme döneminde 7-10 gün ara ile tekrarlanır. |
Tütün |
40-50 ml/da |
İlk uygulama şaşırtmadan önce. İkinci ve üçüncü uygulamalar iki hafta ara ile. |
Hububat |
60-80 ml/da |
Kardeşlenme sonu ile sapa kalkma devresi arasında herbisitler uygulanırken, ekimden önce bir dekara yetecek kadar tohuma 10-20 ml Aminofol uygulanabilir. |