Sıvı Deniz Yosunu
Deniz yosunu Ecklonia Maxima’dan elde edilmiştir. Bu deniz yosunu güney yarım kürenin ekstrem çevre koşullarında met-cezir nedeniyle 12 saat tuzlu soğuk suda, 12 saat yoğun ışık altında ve yüksek ısıda yetişir.
Üretimde Kullanılan Hammaddeler: Ecklonia Maxima'dan Elde Edilen Deniz Yosunu Özü
| FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
|---|---|
| pH Aralığı | 4,5-6,5 |
| E.C. (1 g/L) | 190 µS/cm |
| Yoğunluk (20 °C’de, g/L) | 1,15 g/ml |
| Renk | Koyu Kahve |
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
|---|---|---|---|
| BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
| Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan vb.) | 0,5 - 1 | 75-100 | Şaşırtmadan sonra 15-20 gün ara ile çiçeklenme öncesi ve meyve dönemi olmak üzere her dönemde uygulanır. Meyve döneminde bir kez Foliacon 22 ile birlikte uygulama yapmak çok iyi sonuç verir. |
| Patates, Soğan | 1-1,5 | 80-100 | Şaşırtmadan sonra 2 uygulama yapılır. |
| Kavun, Karpuz | 0,5 - 1 | 80-100 | Dikimden sonra 15 gün ara ile 2 uygulama. Meyve tutumundan sonra 2 uygulama yapılır. |
| Çilek | 0,5 - 1 | 80-100 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası 15-20 gün ara ile hasat sonuna kadar uygulama yapılır. |
| Tütün, mısır, şeker pancarı, zeytin | 2 | 75 | Çiçeklenme öncesi ve sonrasında 15 gün ara ile 3 uygulama yapılır. |
| Pamuk | 1 | 100 | Vejetatif gelişme döneminde ve çiçeklenme öncesi 2 uygulama yapılır. |
| Narenciye ve meyve ağaçları | 2-3 | 100-150 | Vejetatif gelişme döneminde 15 gün ara ile 2 uygulama yapılır. Meyve olgunlaşması sırasında 20 gün ara ile 2 uygulama yapılır. |
| Bağ | 1-2 | 80-100 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası, meyvelerin renk değişimi dönemlerinde 3 uygulama yapılır. Salkım uzatma döneminde Ga3 ile karıştırılıp uygulanabilir. |
| Süs bitkileri | 0,5 - 1 | 80 | Bitkinin büyüme döneminde 2 uygulama yapılır. |