NUTRIGREEN AD
hayvansal menşeli amino asit içeren organik azotlu sıvı bir gübredir. Bitkinin her döneminde rahatlıkla hem topraktan hem de yapraktan uygulanabilir ve sistemik olarak tüm bitki bünyesine hızlı bir şekilde taşınmaktadır.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH Aralığı (%1'lik solüsyon w/w) | 5,5-7,5 |
E.C. (1g/L) | 265 µS/cm |
Youğunluk (20 °C’de) | 1,25 g/ml |
Renk | Koyu Kahve |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık vb.) | 0,5-0,6 | 150-250 | Dikimden 15 gün sonra, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde. |
Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Kolza, Pamuk, Soya Fasulyesi, Şeker Pancarı, Tütün vb.) | 0,5-0,6 | 100-200 | Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2-3 uygulama. |
Yumrulu Bitkileri (Patates, Sarımsak, Soğan) | 0,4-0,5 | 75-150 | Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 15-20 günde bir. |
Kabak, Karpuz, Kavun | 0,5-0,6 | 150-250 | 5-6 yapraklı iken, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu sonrası, meyve büyütme ve olgunlaşma dönemi. |
Çilek | 0,5-0,6 | 150-250 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası, üretim sezonu boyunca 15-20 günde bir. |
Muz | 0,75-1 | 200-250 | Doğum öncesi, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde. |
Narenciye (Greyfurt, Limon, Mandalina, Portakal) | 1-1,5 | 200-300 | Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi; meyve büyütme döneminde. |
Badem, Fındık, Zeytin | 0,75-1 | 200-300 | Çiçeklenme öncesi, meyve büyütme dönemi, meyve renk değişimi esnasında ve hasattan sonra onarım amaçlı. |
Bağ | 1-1,25 | 250-300 | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde ve meyvelerin renk değişim dönemlerinde. |
Yumuşak Çekirdekliler (Armut, Elma) | 0,75-1 | 200-300 | Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde. |
Taş Çekirdekliler (Erik, Kayısı, Kiraz, Şeftali) | 0,75-1 | 200-250 | Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde. |