| BİTKİ |
DAMLAMADAN L/1000 m² |
YAPRAKTAN ml/100 L su |
UYGULAMA |
| Sebzeler (Biber, Domates, Patlıcan, Salatalık vb.) |
0,5-0,6 |
150-250 |
Dikimden 15 gün sonra, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde. |
| Endüstri Bitkileri (Ayçiçeği, Kolza, Pamuk, Soya Fasulyesi, Şeker Pancarı, Tütün vb.) |
0,5-0,6 |
100-200 |
Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2-3 uygulama. |
| Yumrulu Bitkileri (Patates, Sarımsak, Soğan) |
0,4-0,5 |
75-150 |
Yumruların oluşmaya başlamasından sonra her 15-20 günde bir. |
| Kabak, Karpuz, Kavun |
0,5-0,6 |
150-250 |
5-6 yapraklı iken, çiçeklenme öncesi, meyve tutumu sonrası, meyve büyütme ve olgunlaşma dönemi. |
| Çilek |
0,5-0,6 |
150-250 |
Çiçeklenme öncesi ve sonrası, üretim sezonu boyunca 15-20 günde bir. |
| Muz |
0,75-1 |
200-250 |
Doğum öncesi, meyve büyütme ve olgunlaşma döneminde. |
| Narenciye (Greyfurt, Limon, Mandalina, Portakal) |
1-1,5 |
200-300 |
Vejetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi; meyve büyütme döneminde. |
| Badem, Fındık, Zeytin |
0,75-1 |
200-300 |
Çiçeklenme öncesi, meyve büyütme dönemi, meyve renk değişimi esnasında ve hasattan sonra onarım amaçlı. |
| Bağ |
1-1,25 |
250-300 |
Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde ve meyvelerin renk değişim dönemlerinde. |
| Yumuşak Çekirdekliler (Armut, Elma) |
0,75-1 |
200-300 |
Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde. |
| Taş Çekirdekliler (Erik, Kayısı, Kiraz, Şeftali) |
0,75-1 |
200-250 |
Çiçeklenme öncesinde, taç yapraklar döküldüğünde, meyve büyütme döneminde. |