Vit-ORG
içeriğinde bulunan organik madde sayesinde topraktaki canlı mikro organizmaların faaliyetlerini sürdürebilmesine yardımcı olur.
Üretimde Kullanılan Hammaddeler: Bitkisel Kaynaklı Materyaller.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH Aralığı (%1'lik solüsyon w/w) | 6-8 |
E.C. (1g/L) | 400 µS/cm |
Youğunluk (20 °C’de) | 1,3 g/ml |
Renk | Koyu Kahve |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak vb.) | 3-4 | 200-450 | Transplantasyon sonrası, çiçeklenme öncesi, olgunlaşma sürecinde |
Kavun, karpuz, lahana | 3-6 | 200-500 | Transplantasyon sonrası, çiçeklenme öncesi, olgunlaşma sürecinde |
Endüstri bitkileri (pamuk, patates, şeker pancarı, ayçiçeği vb.) | Dekara 250-400 cc | Dekara 250-400 cc | Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2 uygulama. |
Hububat | Dekara 250-400 cc | Dekara 250-400 cc | Kardeşlenme başlangıcında 15 gün ara ile 2 uygulama. |
Yapraklı Sebzeler | 2-4 | 200-300 | Transplantasyon sonrası. |
Çilek | 3-4 | 250-350 | Transplantasyon sonrası, çiçeklenme öncesi, olgunlaşma sürecinde. |
Meyve Ağaçları | 0,1-0,2 L/ağaç | 300-500 | Çiçeklenme öncesi ve sonrası hasattan 30 gün önce. |
Bağ | 3-5 | 250-300 | Vejetasyon başlangıcında, ilk sürgünler açtığında, meyve büyütme döneminde. |
Zeytin | 3-5 | 200-300 | Çekirdek sertleşme ve tane büyütme döneminde. |
Fındık | 1-2 | Dekara 150-200 cc | Birinci uygulama yapraklı dönemde, ikinci uygulama meyve döneminde. |
Narenciye | 2-3 | 150-300 | Meyve büyütme döneminde. |
Kesme Çiçekler | 0,5-1 | 50-100 | Her evresinde 20-25 günde bir uygulama. Transplantasyon sonrası. |