| BİLEŞİMİ | w/w |
|---|---|
| Toplam Azot (N) | % 14 |
| Nitrat Azotu | % 10 |
| Üre Azotu | % 4 |
| Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 11 |
| Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 11 |
| Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | % 22 |
| Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | % 8 |
| Suda Çözünür Bor (B) | % 0,01 |
| Suda Çözünür Demir (Fe) tamamı EDTA Şelatlı | % 0,02 |
| Suda Çözünür Mangan (Mn) tamamı EDTA Şelatlı | %0,01 |
| Suda Çözünür Molibden (Mo) | %0,001 |
| Suda Çözünür Çinko (Zn) tamamı EDTA Şelatlı | %0,002 |
| EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Fe, Mn, Zn) | 4-11 |
NPK Gübresi Harmanlanmış
CALFON içerisinde kalsiyum, makro ve mikro elementler ihtiva eden mineral toz bir gübredir.
| FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
|---|---|
| pH (%1’lik solüsyon w/w) | 2,5 - 3,0 |
| Çözünürlük (20 °C’de) | 420 g/L |
| Renk | Beyaz |
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
|---|---|---|---|
| BİTKİ | DAMLAMADAN kg/1000 m² | YAPRAKTAN g/ 100 L su | UYGULAMA |
| Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan vb.) | 2-6 | 150-250 | Meyve büyütme döneminde. |
| Patates, soğan, lahana, havuç, kabak, ayçiçeği | 2-5 | 200-250 | Vejetatif büyüme ve yumru büyütme dönemlerinde. |
| Hububat (buğday, arpa, yulaf, çavdar vb.) | --- | 200-300 | Vejetatif büyüme boyunca. |
| Kavun, karpuz | 3-6 | 200-250 | Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
| Çilek | 2-5 | 150-250 | Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
| Tütün, mısır, şeker pancarı, pamuk | 2-5 | 200-250 | Tüm vejetatif büyüme süresince. |
| Narenciye ve meyve ağaçları | 3-7 | 250-300 | Meyve büyütme döneminde. |
| Zeytin, fındık, bağ | 3-7 | 250-300 | Vejetatif büyüme süresince ve meyve büyütme döneminde. |