BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 14 |
Nitrat Azotu | % 10 |
Üre Azotu | % 4 |
Nötral Amonyum Sitrat ve Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 11 |
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 11 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | % 22 |
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) | % 8 |
Suda Çözünür Bor (B) | % 0,01 |
Suda Çözünür Demir (Fe) tamamı EDTA Şelatlı | % 0,02 |
Suda Çözünür Mangan (Mn) tamamı EDTA Şelatlı | %0,01 |
Suda Çözünür Molibden (Mo) | %0,001 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) tamamı EDTA Şelatlı | %0,002 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Fe, Mn, Zn) | 4-11 |
CALFON
içerisinde kalsiyum, makro ve mikro elementler ihtiva eden mineral toz bir gübredir.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1’lik solüsyon w/w) | 2,5 - 3,0 |
Çözünürlük (20 °C’de) | 420 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN kg/1000 m² | YAPRAKTAN g/ 100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan vb.) | 2-6 | 150-250 | Meyve büyütme döneminde. |
Patates, soğan, lahana, havuç, kabak, ayçiçeği | 2-5 | 200-250 | Vejetatif büyüme ve yumru büyütme dönemlerinde. |
Hububat (buğday, arpa, yulaf, çavdar vb.) | --- | 200-300 | Vejetatif büyüme boyunca. |
Kavun, karpuz | 3-6 | 200-250 | Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
Çilek | 2-5 | 150-250 | Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
Tütün, mısır, şeker pancarı, pamuk | 2-5 | 200-250 | Tüm vejetatif büyüme süresince. |
Narenciye ve meyve ağaçları | 3-7 | 250-300 | Meyve büyütme döneminde. |
Zeytin, fındık, bağ | 3-7 | 250-300 | Vejetatif büyüme süresince ve meyve büyütme döneminde. |