| BİTKİ |
DAMLAMADAN kg/1000 m² |
YAPRAKTAN g/ 100 L su |
UYGULAMA |
| Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan vb.) |
2-6 |
150-250 |
Meyve büyütme döneminde. |
| Patates, soğan, lahana, havuç, kabak, ayçiçeği |
2-5 |
200-250 |
Vejetatif büyüme ve yumru büyütme dönemlerinde. |
| Hububat (buğday, arpa, yulaf, çavdar vb.) |
--- |
200-300 |
Vejetatif büyüme boyunca. |
| Kavun, karpuz |
3-6 |
200-250 |
Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
| Çilek |
2-5 |
150-250 |
Meyve tutumundan sonra olgunlaşma başlangıcına kadar. |
| Tütün, mısır, şeker pancarı, pamuk |
2-5 |
200-250 |
Tüm vejetatif büyüme süresince. |
| Narenciye ve meyve ağaçları |
3-7 |
250-300 |
Meyve büyütme döneminde. |
| Zeytin, fındık, bağ |
3-7 |
250-300 |
Vejetatif büyüme süresince ve meyve büyütme döneminde. |