BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 17 |
Amonyum Azotu | % 6,5 |
Nitrat Azotu | % 10,5 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 7 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 21 |
Magnezyum Oksit (MgO) | % 3 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDDHA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) Tamamı EDTA Şelatlı | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) Tamamı EDTA Şelatlı | % 0,002 |
EDDHA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Fe): | 3 - 11 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Mn - Zn): | 2 - 11 |
Bu formülasyon özellikle ürünlerin orta evreleri için uygundur. Aynı zamanda bu gübre bitkinin her dönemi için kullanılabilir. Bu formülasyon özellikle patlıcan, hıyar, kabak gibi meyvesi uzun olan bitkilerde kullanılması ayrıca tavsiye edilir.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 410 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L Su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 4- 7 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak | 3 - 6 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 3 - 7 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Çilek | 4 - 7 | 250 -350 | 7 - 12 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | --- | 250 - 450 | 10 - 15 gün ara ile |
Pamuk | --- | 300 - 500 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 4 - 6 | 300 - 600 | 10 - 15 gün ara ile |
Bağ | 4 - 6 | 300 - 600 | 10 - 15 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 4 - 7 | 250 - 350 | 10 - 15 gün ara ile |