Bu formülasyon üre azotu içermediğinden özellikle kış aylarında bitkilerin her evresinde kullanılır. Üresiz olduğundan sebzelerin her evresinde kullanılabilen genel amaçlı bir gübredir. Bütün İz elementler, bitkilerin en kolay biçimde atabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Çok soğuk hava koşullarında dahi bitkilerde gerekli değişimleri gösterir. Meyve tutumundan sonra kullanıldığında ürünlerde yüksek kalite ve verim sağlar.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 375 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
Hububat (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, vb.) | ----- | 300 - 400 gr/da | Herbisit (ot ilaçları) ile beraber kardeşlenme döneminde |
Kavun, Karpuz | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
Çilek | 1,5 - 5 | 150 - 350 | 7 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker PancarıTütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |
Zeytin, Fındık, Bağ | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |