NPK Gübresi Harmanlanmış
Bu formülasyon üre azotu içermediğinden özellikle kış aylarında bitkilerin her evresinde kullanılır. Tortu yapmaz. Toprağın tuzlanmasına neden olmaz.
| FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
|---|---|
| pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
| Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 375 g/L |
| Renk | Beyaz |
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
|---|---|---|---|
| BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
| Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
| Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
| Hububat (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, vb.) | ----- | 300 - 400 gr/da | Herbisit (ot ilaçları) ile beraber kardeşlenme döneminde |
| Kavun, Karpuz | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
| Çilek | 1,5 - 5 | 150 - 350 | 7 gün ara ile |
| Tütün, Mısır, Şeker PancarıTütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
| Narenciye ve Meyve Ağaçları | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |
| Zeytin, Fındık, Bağ | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |