BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 20 |
Nitrat Azotu | % 12 |
Amonyum Azotu | % 8 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 10 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 20 |
Magnezyum Oksit (MgO) | % 2 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDTA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) | % 0,002 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Demir): | 4 - 11 |
Bu formülasyon makro elementler, magnezyum ve mikro elementlerden oluşmuş suda çözünen toz bir üründür. Bu ürünün vejatatif büyüme ve meyve gelişme dönemlerinde uygulanmasını öneririz. Üre azotu içermediğinden kış aylarında dahi mükemmel sonuç verir. Bitkiye uygulanınca meyvelerin ve yeşil aksamın dengeli büyümesini teşvik eder. Meyvelerde ağırlık, renk, şeker içeriğini ve raf ömrünü arttırır. Meyve genişleme döneminde hem meyve iriliği hem de sürgün devamlılığı için tercih edilir. Fideliklerde şaşırtma öncesi bitkinin cılız ve zayıf gövde gelişimini engellemek için kullanılması önerilir.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 400 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak, Ayçiçeği | 3 - 5 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Çilek | 4 - 7 | 250 - 350 | 7 - 10 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | ---- | 250 - 400 | 15 - 20 gün ara ile |
Pamuk | 2 - 5 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 2 - 4 | 300 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
Bağ | 2 - 4 | 250 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 2 - 4 | 200 - 350 | 10 - 15 gün ara ile |