NEWCAL
elma acı lekesi ve domates dip çürüklüğü gibi kalsiyum arazı fizyopatilerini önlemek için önerilir.
NEWCAL, meyve tutumunun arttırılmasına olanak verir, meyvede sertliği arttırıp daha koyu renk olmasını sağlar.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1'lik solüsyon w/w) | 7 |
E.C. (1 g/L) | 864 µS/cm |
Yoğunluk (20 °C’de) | 1,32 g/ml |
Renk | Sarı |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | ||
---|---|---|
BİTKİ | YAPRAKTAN g/ 100 L su | UYGULAMA |
Elma | 250 - 300 | Acı leke etkilerini azaltmak için meyve oluşumundan sonra 12-15 gün aralarla en az 5 kez uygulanır. |
Armut | 250 - 300 | Sertliği ve meyve tutumunu geliştirmek için meyve oluşumundan sonra 12-15 gün aralıklarla 2-4 kez uygulama yapılır. |
Taş çekirdekli ağaçlar | 250 - 300 | Meyvelerin ceviz iriliğinden başlayarak 15 günde 2-3 kez verilerek sertlik ve tutunma arttırılır. |
Domates, Patlıcan, Biber, Kabak, Salatalık, vb. | 200 - 450 | Dip çürüklüğüne karşı, ilk salkımdan başlayarak her 12-15 günde en az 3 defa. Seralarda 250 ml/100 L suya. |
Maruz, Kereviz, vb. | 150 - 300 | Sertliği arttırmak ve dayanıklık için her 10-12 günde en az 3 defa. |
Bağ | 250 - 300 | Rachis nekrozuna karşı (Ca'dan fakir toprakta) meyvelerin rengi değişmeye başlamadan, 15 gün ara ile en az 2-3 defa. |