Azotlu Gübre Çözeltisi
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | ||
---|---|---|
BİTKİ | YAPRAKTAN ml/100 L Su | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 50-100 | Şaşırtılan sebzelerde şaşırtmadan önce, 10 gün sonra, ilk meyveler oluşurken ve meyvelerin büyümesi sırasında olmak üzere 3-4 kez kullanılır. Diğer sebzelerde bitkiler 5-6 yapraklı iken çiçeklenmeden önce ve meyveler oluşurken 3 kez kullanılır. |
Meyveler | 50-70 | Çiçeklenmeden önce, meyve tutumu başlangıcında ve 15-20 gün sonra. |
Kavun, karpuz | 50-70 | Çiçeklenmeden önce 1 uygulama yapılır ve 15 günde bir tekrarlanır. |
Çilek | 50-70 | Çiçeklenmeden önce 1 uygulama. Hasat sonuna kadar 3 uygulama. |
Şeker pancarı ve Soya fasulyesi | 60-80 ml/da | Bitkiler 6-7 yapraklı olduğunda. |
Pamuk | 40-50 ml/da | Çiçeklenmeden önce ve 1 ay sonra. |
Narenciye ve meyve ağaçları | 40-50 | Çiçeklenme öncesi, meyveler 2-3 cm çapına geldiğinde ve 3 hafta sonra. |
Bağ | 50-70 | Çiçeklenme başlangıcında, meyve tutumunun sonu ve koruk döneminde. |
Süs bitkileri | 50-100 | Bitkilerin büyüme döneminde 7-10 gün ara ile tekrarlanır. |
Tütün | 40-50 ml/da | İlk uygulama şaşırtmadan önce. İkinci ve üçüncü uygulamalar iki hafta ara ile. |
Hububat | 60-80 ml/da | Kardeşlenme sonu ile sapa kalkma devresi arasında herbisitler uygulanırken, ekimden önce bir dekara yetecek kadar tohuma 10-20 ml Aminofol uygulanabilir. |