Özellikle hasat öncesi olgunlaşma döneminde kullanılması önerilen toz bir gübredir. Damlamadan ve yapraktan uygulanabilir.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 5 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 350 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L Su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kabak vb.) | 3 - 6 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç | 2 - 4 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 2 - 4 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | --- | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Pamuk | --- | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 2 - 4 | 200 - 300 | 10 - 15 gün ara ile |
Bağ | 2 - 5 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 2 - 4 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |