NK Gübresi Harmanlanmış
Özellikle hasat öncesi olgunlaşma döneminde kullanılması önerilen toz bir gübredir. Damlamadan ve yapraktan uygulanabilir.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 5 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 350 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L Su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kabak vb.) | 3 - 6 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç | 2 - 4 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 2 - 4 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | --- | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Pamuk | --- | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 2 - 4 | 200 - 300 | 10 - 15 gün ara ile |
Bağ | 2 - 5 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 2 - 4 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |