BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 15 |
Nitrat Azotu | % 4,3 |
Amonyum Azotu | % 5,9 |
Üre Azotu | % 4,8 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 30 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 15 |
Magnezyum Oksit (MgO) | % 2 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDTA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) | % 0,002 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH Aralığı | 4 - 11 |
NPK Gübresi Harmanlanmış
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 410 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L Su) | UYGULAMA |
Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, hıyar, çilek, vb. | 2 - 5 | 150 - 250 | 7 - 8 gün ara ile |
Turunçgiller, elma, sofra üzümü, asma, fındık, antep fıstığı | 3 - 7 | 200 - 300 | 10 - 15 gün ara ile |
Hububat, pamuk, yer fıstığı, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, soğan, patates, kimyon | --- | 200 - 250 | 8 - 10 gün ara ile |