BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 18 |
Amonyum Azotu | % 6 |
Nitrat Azotu | % 12 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 6 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 26 |
Magnezyum Oksit (MgO) | % 2 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDDHA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) Tamamı EDTA Şelatlı | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) Tamamı EDTA Şelatlı | % 0,002 |
EDDHA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Fe): | 3 - 11 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Mn - Zn): | 2 - 11 |
Bu formülasyon özellikle meyve ve küçük çekirdekli meyvelerin evreleri için uygundur. Çiçek gövde güçlendirmesinde de kullanılanilir. Sap ve gövde güçlenmesini sağlar. Damlama sulama ve yapraktan uygulamalarına uygundur. Daha çok domates için tavsiye edilir.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 350 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 5 - 10 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak | 5 - 8 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 5 - 10 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Çilek | 4 - 7 | 250 - 350 | 7 - 12 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | ---- | 250 - 450 | 10 - 15 gün ara ile |
Pamuk | ---- | 300 - 500 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 5 - 8 | 300 - 600 | 10 - 15 gün ara ile |
Bağ | 5 - 8 | 300 - 600 | 10 - 15 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 4 - 7 | 250 - 350 | 10 - 15 gün ara ile |