BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 20 |
Nitrat Azotu | % 12 |
Amonyum Azotu | % 8 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 10 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 20 |
Magnezyum Oksit (MgO) | % 2 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDTA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) | % 0,002 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Demir): | 4 - 11 |
NPK Gübresi Harmanlanmış
Bu formülasyon makro elementler, magnezyum ve mikro elementlerden oluşmuş suda çözünen toz bir üründür. Bu ürünün vejatatif büyüme ve meyve gelişme dönemlerinde uygulanmasını öneririz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 400 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak, Ayçiçeği | 3 - 5 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
Kavun, Karpuz | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
Çilek | 4 - 7 | 250 - 350 | 7 - 10 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | ---- | 250 - 400 | 15 - 20 gün ara ile |
Pamuk | 2 - 5 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 2 - 4 | 300 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
Bağ | 2 - 4 | 250 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
Zeytin, Fındık | 2 - 4 | 200 - 350 | 10 - 15 gün ara ile |