| BİLEŞİMİ | w/w |
|---|---|
| Toplam Azot (N) | % 20 |
| Nitrat Azotu | % 12 |
| Amonyum Azotu | % 8 |
| Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 10 |
| Potasyum Oksit (K2O) | % 20 |
| Magnezyum Oksit (MgO) | % 2 |
| Bor (B) | % 0,01 |
| Demir (Fe) Tamamı EDTA ile Şelatlı | % 0,02 |
| Mangan (Mn) | % 0,01 |
| Molibden (Mo) | % 0,001 |
| Çinko (Zn) | % 0,002 |
| EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Demir): | 4 - 11 |
NPK Gübresi Harmanlanmış
Bu formülasyon makro elementler, magnezyum ve mikro elementlerden oluşmuş suda çözünen toz bir üründür. Bu ürünün vejatatif büyüme ve meyve gelişme dönemlerinde uygulanmasını öneririz.
| FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
|---|---|
| pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
| Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 400 g/L |
| Renk | Beyaz |
| UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
|---|---|---|---|
| BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
| Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
| Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak, Ayçiçeği | 3 - 5 | 200 - 400 | 10 - 20 gün ara ile |
| Kavun, Karpuz | 4 - 8 | 200 - 300 | 7 - 8 gün ara ile |
| Çilek | 4 - 7 | 250 - 350 | 7 - 10 gün ara ile |
| Tütün, Mısır, Şeker Pancarı | ---- | 250 - 400 | 15 - 20 gün ara ile |
| Pamuk | 2 - 5 | 200 - 400 | 10 - 15 gün ara ile |
| Narenciye ve Meyve Ağaçları | 2 - 4 | 300 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
| Bağ | 2 - 4 | 250 - 600 | 15 - 20 gün ara ile |
| Zeytin, Fındık | 2 - 4 | 200 - 350 | 10 - 15 gün ara ile |