BİLEŞİMİ | w/w |
---|---|
Toplam Azot (N) | % 20 |
Nitrat Azotu | % 4,4 |
Amonyum Azotu | % 3 |
Üre Azotu | % 12,6 |
Fosfor Pentaoksit (P2O5) | % 20 |
Potasyum Oksit (K2O) | % 20 |
Bor (B) | % 0,01 |
Demir (Fe) Tamamı EDTA ile Şelatlı | % 0,02 |
Mangan (Mn) | % 0,01 |
Molibden (Mo) | % 0,001 |
Çinko (Zn) | % 0,002 |
EDTA şelatının stabil olduğu pH aralığı (Fe): | 4 - 11 |
Bu formülasyon sebzenin her evresinde kullanılabilen genel amaçlı bir gübredir. Bitkideki NPK ve mikro element eksikliklerini giderir. Özellikle üre katkılı olup güz bahar döneminde yoğun kullanılan bir damlama gübresidir. Bitkilerin her döneminde özellikle de çiçek sonu ve meyve tutumu dönemlerinde kullanılır.
Dolgu maddesi ve boyar madde içermez. Soğuk suda dahi eriyebilir özelliktedir. Formülasyonun partikül çapı incedir. Yüksek çözünürlük ve alınabilirlik kapasitesine sahiptir. Yapraktan güvenle uygulanabilir özelliktedir. Bütün iz elementler, bitkilerin en kolay biçimde alabileceği şelat maddeleri ile şelatlanmıştır. Damlama sisteminde tortu yapmaz ve tıkanmaya yol açmaz. Yüksek kaliteye sahip ve safiyeti yüksektir. Toprak tuzlanmasına neden olmaz.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1, w/w) | 4 - 6 |
Çözünürlük (20 °C’de, g/L) | 360 g/L |
Renk | Beyaz |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN (kg/1000 m²) | YAPRAKTAN (g/100 L su) | UYGULAMA |
Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak, Ayçiçeği | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
Hububat (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar vb.) | ---- | 300 - 400 gr/da | Herbisit (ot ilaçları) ile beraber kardeşlenme döneminde |
Kavun, Karpuz | 5 - 15 | 150 - 350 | 7 - 15 gün ara ile |
Çilek | 1,5 - 5 | 150 - 350 | 7 gün ara ile |
Tütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk | 1,5 - 5 | 250 - 450 | 15 - 20 gün ara ile |
Narenciye ve Meyve Ağaçları | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |
Zeytin, Fındık, Bağ | 1,5 - 4 | 300 - 500 | 15 - 20 gün ara ile |