Manganlı Gübre Çözeltisi (Mangan Sülfat İçerikli)
yapraktan kullanılabilen sıvı bir gübredir. Özellikle kireçli ve pH'ı yüksek olan topraklardaki bitkilerde mangan eksikliği sık görülebileceğinden dolayı ayrıca tavsiye edilir.
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1'lik solüsyon w/w) | 7,5 |
E.C. (1g/L) | 250 µS/cm |
Yoğunluk (20 °C’de) | 1,30 g/ml |
Renk | Kahverengi |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | ||
---|---|---|
BİTKİ | YAPRAKTAN ml/100 L su | UYGULAMA |
Sebzeler ( Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan, Kabak vd.) | 100 - 150 | Dikimden 15 gün sonra ve meyve oluştuktan sonra uygulayınız. |
Çilek | 100 - 150 | Çiçeklenme sonrası ve meyve kızartma dönemlerinde uygulanır. |
Hububat | 100 ml/da | Dördüncü yaprakta ve kardeşlenmeden sonra uygulanır. |
Endüstriyel Bitkiler | 100 ml/da | Dördüncü yapraklanma ile mangan uygulaması yapılır. |
Meyve ve Zeytin Ağaçları | 100 - 200 | Çiçeklenmeden önce meyve büyütme döneminde, hasat sonrası. |
Bağ | 100 - 150 | Çiçek öncesi ve hasat sonrası. |