ÜRÜNLERİMİZİkincil ve Mikro ElementlerNEWCAL

BİLEŞİMİ w/w
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) % 16,8

NEWCAL

 

NEWCAL

elma acı lekesi ve domates dip çürüklüğü gibi kalsiyum arazı fizyopatilerini önlemek için önerilir.

NEWCAL, meyve tutumunun arttırılmasına olanak verir, meyvede sertliği arttırıp daha koyu renk olmasını sağlar.


 

FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
pH (%1'lik solüsyon w/w) 7
E.C. (1 g/L) 864 µS/cm
Yoğunluk (20 °C’de) 1,32 g/ml
Renk Sarı


UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI
BİTKİ YAPRAKTAN g/ 100 L su UYGULAMA
Elma 250 - 300 Acı leke etkilerini azaltmak için meyve oluşumundan sonra 12-15 gün aralarla en az 5 kez uygulanır.
Armut 250 - 300 Sertliği ve meyve tutumunu geliştirmek için meyve oluşumundan sonra 12-15 gün aralıklarla 2-4 kez uygulama yapılır.
Taş çekirdekli ağaçlar 250 - 300 Meyvelerin ceviz iriliğinden başlayarak 15 günde 2-3 kez verilerek sertlik ve tutunma arttırılır.
Domates, Patlıcan, Biber, Kabak, Salatalık, vb. 200 - 450 Dip çürüklüğüne karşı, ilk salkımdan başlayarak her 12-15 günde en az 3 defa. Seralarda 250 ml/100 L suya.
Maruz, Kereviz, vb. 150 - 300 Sertliği arttırmak ve dayanıklık için her 10-12 günde en az 3 defa.
Bağ 250 - 300 Rachis nekrozuna karşı (Ca'dan fakir toprakta) meyvelerin rengi değişmeye başlamadan, 15 gün ara ile en az 2-3 defa.