DAGLAS
DTPA Şelatının stabil olduğu pH Aralıkları: Demir (Fe) 6,5-11
EDTA Şelatının stabil olduğu pH Aralıkları: Çinko (Zn) 4-11
FİZİKİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER | |
---|---|
pH (%1'lik solüsyon, w/w) | 7,5 |
E.C. (1 g/L) | 1133 µS/cm |
Yoğunluk (20 °C’de, g/L) | 1,35 g/ml |
Renk | Açık Kırmızı |
UYGULAMA ŞEKLİ, DOZU VE ZAMANI | |||
---|---|---|---|
BİTKİ | DAMLAMADAN L/1000 m² | YAPRAKTAN (g/100L Su) | UYGULAMA |
Sebzeler (domates, biber, salatalık, patlıcan, vb.) | 4 - 6 | ----- | Meyve büyüme zamanına kadar 2-3 uygulama. |
Patates, soğan, lahana, havuç, kabak | 2 - 5 | 150 - 250 | Şaşırtmadan sonra 3 uygulama. |
Kavun, karpuz | 2 - 5 | 150 - 250 | Meyve büyüme zamanına kadar 2-3 uygulama. |
Çilek | 2 - 4 | 200 - 300 | Hasat sonuna kadar 3 uygulama. |
Meyve ağaçları | 3 - 5 | 200 - 350 | Baharda büyüme aşamasında. |
Narenciye | 3 - 5 | 350 - 400 | Baharda büyüme aşamasında. |
Bağ | 2,5 - 4 | 200 - 300 | Baharda vejetasyon başlamadan hemen önce uygulamaya başlanıp, meyve renk dönümüne kadar devam edilir. |
Süs bitkileri | 1 - 2 | ----- | Şaşırtma sonrası 2 uygulama. |