| BİTKİ |
DAMLAMADAN (kg/1000 m²) |
YAPRAKTAN (g/100 L su) |
UYGULAMA |
| Sebzeler (Domates, Biber, Salatalık, Patlıcan vb.) |
2,5 - 7,5 |
100 - 200 |
7 - 15 gün ara ile |
| Patates, Soğan, Lahana, Havuç, Kabak, Ayçiçeği |
1 - 3 |
150 - 300 |
15 - 20 gün ara ile |
| Hububat (Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar vb.) |
---- |
150 - 250 |
7 - 15 gün ara ile |
| Kavun, Karpuz |
2,5 - 7,5 |
100 - 250 |
7 - 15 gün ara ile |
| Çilek |
1 - 3 |
100 - 250 |
7 gün ara ile |
| Tütün, Mısır, Şeker Pancarı, Pamuk |
1 - 3 |
100 - 250 |
15 - 20 gün ara ile |
| Narenciye ve Meyve Ağaçları |
1 - 2 |
150 - 300 |
15 - 20 gün ara ile |
| Zeytin, Fındık, Bağ |
1 - 3 |
150 - 300 |
15 - 20 gün ara ile |