BİTKİ |
YAPRAKTAN (g/100 L su) |
UYGULAMA |
Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, salatalık, vb. |
100 - 150 |
Taç yaprağın düşmesinden sonra başlayıp hasat dönemine kadar |
Turunçgiller, elma, şeftali, sofra üzümü, fındık, antepfıstığı, zeytin |
200 - 300 |
Meyve tuttuktan sonra hasat dönemine kadar |
Pamuk |
200 - 250 |
Koza döneminden itibaren 2-3 kez 15 gün ara ile |
Bağ |
200 - 300 |
Koruk döneminden hasada kadar 2-3 kez 7-10 gün ara ile |
Şeker pancarı, patates, vb. |
200 - 250 |
Yumrular oluşmaya başladıktan sonra 15 gün ara ile 2 uygulama yapılır |
Hububat |
250 - 300 |
Ot ilaçları ile kardeşlenme başlangıcında kullanılır |
Tütün |
200 - 250 |
Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2 kez |