BİTKİ |
YAPRAKTAN (g/100 L su) |
UYGULAMA |
Yapraklı sebzeler, çilek |
100 - 150 |
Transplantasyon sonrası 10-15 gün ara ile tekrar edilmesi |
Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, salatalık, vb. |
100 - 150 |
Transplantasyon sonrası ve çiçeklenme öncesinde |
Turunçgiller |
300 - 500 |
Vejetatif dönemin başlangıcında çiçeklenmeden önce |
Bağ |
200 - 300 |
Çiçeklenmeden önce ilk uygulama yapılır. Meyve başlangıcından sonra 2 kez 15 gün ara ile tekrar edilir |
Şeker pancarı, patates, yer fıstığı, pamuk, kimyon, vb. |
200 - 250 |
Yumrular oluşmaya başladıktan sonra 15 gün ara ile 2 uygulama |
Hububat |
250 - 300 |
Ot ilaçları ile kardeşlenme başlangıcında kullanılır |
Tütün |
200 - 250 |
Gelişme başlangıcında 15 gün ara ile 2 kez |